DÜNYA KAHVALTILARI

Dünyadan Kahvaltı Çeşitleri

Kahvaltı aşığı insanlardan olmasam da farklı kültürlerin kahvaltı alışkanlıklarını hep çok ilginç bulmuşumdur. Kendine has kahvaltı tabaklarından birkaç örnek hazırladım.

İran Kahvaltısı

Sıcak tandır ekmeğine sürülmüş tereyağ ve reçel vazgeçilmez kahvaltı kombinasyonlardan biri. İran’a özgü, buğday, tarçın, tereyağ ve şekerle pişirilen dilimlenmiş et yemeği ‘Halim’ tam bir İran klasiği. ( Tahran uçak bileti, en uygun fiyatlarla Uçuyos’da)




İspanyol Kahvaltısı

Büyük ihtimalle kahvaltı için en sevilen yemek ‘pan a la Catalana’. Hazırlaması da çok kolay üstelik. Ufalanmış kızarmış ekmeklere taze sarımsak ve kesilmiş domates ekleniyor. Son olarak da zeytinyağı ve tuz ekleniyor. İtalyanların bruscetta’sını andırıyor. Barcelona veya Madrid‘e uçarak bu lezzetleri tadabilirsiniz.



Hawaii Kahvaltısı

Hawaii kahvaltısı tek kelimeyle özetlenebilir: Meyve!!! Adada taze meyve bolluğu yaşandığından kahvaltılar da tropikal meyve karışımlarından kahvaltı anlayışı da nasibini almış. Yine de meyvelere taze bagel eşlik ediyor.



Vietnam Kahvaltı

Vietnam kahvaltısının baş kahramanı domuz lapası! Kulağa hiç iştah açıcı gelmiyor değil mi? Çin çöreği, fasulye filizi, domuz kıymasıyla doldurulmuş domuz bağırsağı, dilimlenmiş domuz kalbi, ince kıyılmış işkembe ve bir tür domuz sosisinin karıştırılarak pişirilmesiyle hazırlanıyor.



Hindistan Kahvaltısı

Hintliler iştah açıcı kahvaltılarıyla bilinirler. Her bölgede tercihler değişse de paneer dedikleri bir tür peynir, mercimek, vejetaryen sosis ve muz kızartması yaygın kahvaltı tercihlerinden.



Fransız Kahvaltısı

Fransa deyince tabii ki kruvasan!!! Çikolata, badem, ceviz ya da krema eşliğinde kruvasanlar kahvaltı sofralarını şenlendiriyor.

Filipinler

Tropikal iklim mutfak kültüründe de yansımalarını bulmuş. Mango, yapraklara sarılmış pilav ve sosisli yumurta Filipinlerde yaşayanların kahvaltı tercihi...


Alıntı:Uçuyos
Google+'da Paylaş

Yazar Ucuyos

Merhaba Ben Ersin 1986 Antalya doğumluyum. Tüm bloglar gibi bu Blog da boş zamanlarında okumayı tartışmayı sevenler için yapıldı. Sizde eğlenin bilgi sahibi olun!!
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder