TATİLDE BAKIMLI OLMAK

Seyahat ettiğiniz zamanlarda dış görünüşünüz öncelik listesinde aşağılara iniyor. Yorucu maceralara, uykusuz gecelere bir de nemli havalar eklenince aynada kendinizi tanıyamaz hale gelebilirsiniz. Aşağıda sayacağımız basit ve zahmetsiz önerilere uyarak daha zinde ve güzel hissederek tatil yapabilirsiniz.Sonuçta bakım yapmanın tatili olmaz

Güneş yağı kullanın

Bronzlaşmak bir çok insanın tatil beklentilerinin başında gelir ama kızarmış bir domates görüntüsü kimseye çekici gelmez. O yüzden mümkün olduğunca güneşten kaçının ve bolca güneş yağı kullanın.


Bol su için

Özellikle yaz yolculuklarında bol su tüketmeniz hem sağlığınız hem de cildinizin güzelliği için çok önemli. Tatil boyunca kendinize bol su içmeyi hatırlatın.

Yüzünüzü yıkayın

Ne kadar bitkin ya da sarhoş olursanız olun yatağa girmeden önce mutlaka yüzünüzü yıkayın. Gün boyunca yüzünüzde ne kadar toz ve kir biriktiğini ancak lavaboda farkedebilirsiniz. Yüz yıkamak çok zor geliyorsa bol ıslak mendil taşıyın.

Az makyaj yapın

Çok zorunda kalmadıkça makyaj yapmaktan kaçının. Sıcak havalarda yüzden akan makyaj malzemesi gerçekten çirkin bir görüntü...



Susuz şampuan taşıyın

Yolculuk ederken sık banyo yapma şansınız olmayabilir. Çağımızın mucizesi susuz şampuanlar kısacık sürede temiz görünen saçlara kavuşmanıza yardımcı olur.



Şapka ya da bandana takın

Sürekli hareket halindeyken saçlarınız ne kadar korursanız o kadar rahat edersiniz. Bandana ya da şapka hem saçlarınızın güneşten zarar görmesini hem de çabucak kirlenmesini engeller.

 Yolculuğunuzun amacı tabii ki yeni yerler gezip deneyimlemek ama yol boyunca daha zinde ve sağlıklı hissetmeniz kesinlikle daha güzel bir tatil geçirmenizi sağlayacak. Ve bu ufak önerilere uyarak daha güzel ve bakımlı görünmeniz o kadar da zahmetli bir iş değil...


Alıntı:Uçuyos
Google+'da Paylaş

Yazar Ucuyos

Merhaba Ben Ersin 1986 Antalya doğumluyum. Tüm bloglar gibi bu Blog da boş zamanlarında okumayı tartışmayı sevenler için yapıldı. Sizde eğlenin bilgi sahibi olun!!
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder