DÜNYANIN EN İYİ KAHVESİ HANGİ ÜLKEDE?

Kahve Tutkunları İçin 5 Şehir


Kafeler seyahat edenlerin merkez üsleri sayılır. Jetlag’ten kurtulmak için kahve alacağınız bir yerden öte, oturup soluklandığınız, etrafı ve insanları izlediğiniz yerlerdir. Hazır kafelerde bu kadar vakit geçiriyorken yerel kahve kültürünü incelemek fena bir fikir değil. 

Bazılarına göre hayat kötü kahve içilemeyecek kadar kısa. Güzel bir fincan kahve için üşenmeyenlerdenseniz kahve kültürüyle ünlü 5 şehir seçtim. Siz de hemen uçak biletinizi alın, kahve keyfinizi tatil keyfiyle birleştirin.


Hanoi, Vietnam
Sert Vietnam kahvesi, fincanın tepesine konan filtreden geçirilerek hazırlanıyor. Genellikle yoğunlaştırılmış şekerli sütle servis edilen kahve, yoğun kahve tadını sevenler için en iyi seçeneklerden biri.

Ara sokaklarlarda gizlenmiş küçük kafelerden, bütün gün oturup Wi-Fi dan yararlanabileceğiniz lüks mekanlara kadar sayısız seçenek var. Old Quarter’da bir çok kafenin bulunduğu Hang Hanh’a (Kahve Sokağına) mutlaka gitmelisiniz. Vietnam sıcağında çok ihtiyacınız olacak ‘ca phe süa da’yı (buzlu kahve) denemeden dönmeyin !



Addis Ababa, Etiyopya Kahvesi

Kahve ihraç eden ilk 10 ülkeden biri olan Etiyopya’nın 10. yüzyıla uzanan bir kahve kültürü vardır. Kimilerine göre kahvenin ana vatanı burası olduğundan kaliteli kahvenin bu kadar yaygın olmasına şaşmamak gerekir. Yerliler sizi kahve içmeye davet ederse asla kaçırmamalısınız. Özenle hazırlanan ve kendine has bir ritüeli bulunan bu kahve seremonileri başlı başına unutulmaz bir deneyim. Geleneksel Addis Ababa kahvelerinin yanı sıra Tomoca dedikleri İtalyan usulü kahveleri de beğeneceğinizden emin olabilirsiniz.



Havana, Küba Kahvesi

Kübalılar kahvelerine çok düşkündür. Espresso fincanları kadar küçük kaplarda, sert, siyah ve şekerli servis ederler. Escambray ve Sierra Maestra Dağları’nda yetişen kaliteli kahvelerden harmanlanan taze bir fincan Havana kahvesi, Küba atmosferiyle de birleşince müthiş bir keyfe dönüşüyor. Kafelerin sayısının her gün arttığı şehirde bir Havana klasiği ‘Cafe de las Infusiones’ hala en iyi seçenek.



Nairobi, Kenya

Kenya’daki iki büyük endüstriden biri turizm, diğeri de kahvedir. Bir çok turizm şirketi geleneksel safari turları düzenlediği gibi, kahve tarlalarına da turistik geziler düzenliyor. Kahve çekirdekleriyle bezenmiş yollarda dolaşırken etraftı solumak bir kahve tutkunu için rüya sayılır. Kahve eksperlerine göre dünyanın en iyisi sayılan Kenya kahvesinden hazırlanmış taze bir fincanı, büyüleyici Nairobi gökyüzünü izlerken içmek ayrı bir keyif.



İstanbul, Türk Kahvesi

Bir çok yabancıya aşırı sert gelmesine rağmen Türk kahvesi, zengin ve yoğun aroması sayesinde dünya klasiklerinden biri. Eski usullere uygun cezvelerde hazırlanan Türk kahvesi tıpkı rakı gibi yanında soğuk bir bardak suyla birlikte servis edilir. Dünyanın bir çok yerinin aksine süzülmeden ufak fincanlara konan kahve, sert ve yoğun aroma sevenler için bağımlılığa dönüşebilir. Fincanın dibinde kalan telveyle de “kahve falı” bakılır.

Alıntı:Uçuyos
Google+'da Paylaş

Yazar Ucuyos

Merhaba Ben Ersin 1986 Antalya doğumluyum. Tüm bloglar gibi bu Blog da boş zamanlarında okumayı tartışmayı sevenler için yapıldı. Sizde eğlenin bilgi sahibi olun!!
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder