OTEL SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Otel Konaklamasında Kaçınmanız Gereken Beş Şey

Yolculuğa çıktığınızda nerde kaldığınız çok önemli. Çoğu insan tatilde gezip eğlenmek arzusunda olduğu için kaldığı yeri özensizce seçiyor. Otelde geçireceğiniz süre ne kadar az olursa olsun tatil boyunca sizin eviniz olacağı için dikkat etmeniz gereken şeyler var. Daha güvenli ve keyifli bir tatil için dikkat etmeniz gereken şeylerden bir kaçı şöyle:




1- Sadece fiyatlara bakarak otel seçmeyin!

Otelinizi seçerken tek kriteriniz fiyatlar olmamalı. Otelin konumu, sunduğu hizmetler, tesisleri ve ratingler de çok önemli. Sizden önce kalanların yorumlarını ve otelin konumunu iyice araştırmadan rezervasyon yaptırmayın.

Mesela otelinizden beklentiniz rahat ve huzurlu bir uykuysa otelde gece kulübü olmadığından veya gürültülü caddelere yakın olmadığından emin olun.

Tatil boyunca çok yer gezmeyi planlıyorsanız uğramayı düşündüğünüz yerlerin çoğuna yakın bir yerde otel seçmeniz zamanınızı daha verimli kullanmanızı sağlar.



2- Odalardaki cam bardakları kullanmayın!

Otel banyolarındaki su bardaklarını görmüşsünüzdür. Eğer lüks bir otelde kalmıyorsanız o bardakları kullanmaktan kaçınmalısınız. Çoğu zaman özensiz bir şekilde yıkandıkları için hijyen bakımından sınıfta kalıyorlar. Onun yerine aynı işi gören plastik ve tek kullanımlık bardakları kullanmalısınız.



3- Minibarlardan kesinlikle uzak durun!

Sadece minibar fiyat listesine göz atmanız bile dolabın kapısından uzak durmanıza yetecektir. Çoğu otelin minibarında harekete duyarlı sensörler var. Neler varmış diye bakınırken dokunduğunuz içki ya da yiyecekler tüketmeseniz bile otomatik olarak faturanıza yansıtılıyor. Otel çalışanlarıyla dolaptakileri kullanmadığınıza dair uzun ikna konuşmaları yapmak istemiyorsanız en iyisi dolabın yakınından bile geçmemek.



4- Bedava hizmetlerden yararlanmayı unutmayın!

Çoğu otelin oda fiyatına dahil bazı hizmetler bulunur. Bunlardan mümkün olabildiğince yararlanmalısınız. Örneğin oda-kahvaltı aldıysanız, kahvaltıları kaçırmamak için erkenden uyanın. Lobilerde sunulan tadımlık ürünlerden tadın. Sauna, hamam gibi hizmetler sunuyorlarsa keyfini çıkarın.



5- Seyahat sigortasında cimrilik etmeyin!

Bütün tatili odanızda geçirmeyi düşünüyorsanız bile sağlık sigortası yaptırmanız çok önemli. Sigortanızın kapsamını da iyi belirleyin. Aşırı sarhoş olduğunuz zamanlarda başınıza bir şey geldiğinde sigorta kapsamı dışında kalacağını unutmayın.


Alıntı:Uçuyos
Google+'da Paylaş

Yazar Ucuyos

Merhaba Ben Ersin 1986 Antalya doğumluyum. Tüm bloglar gibi bu Blog da boş zamanlarında okumayı tartışmayı sevenler için yapıldı. Sizde eğlenin bilgi sahibi olun!!
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder